love

keep this heart with you always as a reminder that i will always love you..

Thursday, 25 July 2013

tercipta untuk ku. :)

satu favourite song untuk awak sayang. Menatap indahnya senyuman diwajahmu Membuatku terdiam dan terpaku Mengerti akan hadirnya citra terindah Bila kau peluk mesra tubuhku Banyak kata yang tak mampu Kuungkapkan kepada dirimu... Aku ingin engkau selalu Hadir dan temani aku Di setiap langkah yang menyakiniku Kau tercipta untukku Sepanjang hidupku Aku ingin engkau selalu Hadir dan temani aku Di setiap langkah yang menyakiniku Kau tercipta untukku Pasti waktu akan mampu Memanggil seluruh ragaku Ku ingin kau tahu ku selalu milikmu Yang mencintaimu Sepanjang hidupku..

Wednesday, 24 July 2013

nothing

hem.. kenapa aku perlu risau pasal dia sedangkan dia tak risau pasal aku. aku tak nak ganggu privacy dia. tapi kan.. aku rasa macam perlu lah. tak yah lah. tu hak dia nak buat ape je. tapi aku bf dia, bf je bukan laki dia pun. ah celaru lah kepala aku. biarlah dia nak buat apa pun. yg penting pandai2 dia lah nak jaga hati aku ni.

24 july 2013

1.04 PM _ hem.. sedih lah juga bila baca blog, status, bio dia. entah sampai bila dapat bertahan. aku pun tak tahu lah. pape pun benda tu dah berlaku dan sudah pun berlalu kan. so tak perlulah update pasal tu lagi. aku pun tak tahu lah nak cakap macam mana. kalau nak tanya kenapa buat macam tu nanti dia merajuk, dia sedih.. tapi aku nak tanya, nak tahu kenapa dengan dia. tu je. em. tape lah. pape pun aku anggap benda tu dah tade pape lagi, sebab aku dah pun lupakan segala masalah tu. tak perlulah kita bangkitkan semula. kalau awak baca ni, saya nak awak tahu kita sudah kembali mesra macam biasa kan? :) so tak perlulah nak bangkitkan benda yang tidak sepatutnya diceritakan dan perkara yang boleh memudaratkan hubungan kita. keduanya yang terlalu dirisaukan ialah, mengenai social ills. aku takut kalau dia senyap2 buat benda yang mengarut dan benda yang aku tak inginkan. jujur aku cakap, memang kalau nampak perempuan aku akan lari dari melihatnya. tapi apa boleh buatkan semua tu paayah nak elak. so aku buat tak layan. aku harap dia tak sosial sangatlah. sebab mengenai segala laman sosial ni aku dah malas nak amik tahu. cuma ada lah sikit2 stalker dia dekat laman acc dia tu. setakat ni tade lah masalah yang dia buat, macam menggatal chatting2 ke. memang tade lah. tapi kenapa aku ni tak boleh tengok dia dengan laki lain men komen ea? benci sial.! aku tak fahamlah. sebab tu lah aku dah malas nak online. nanti aku sakit hati dan terus nak marah macam orang bodoh. ape jenis bf lah aku ni. sekarang dah jarang online. dia je yang selalu online. tak mengapalah, apa yang aku tak nampak tu baguslah, tapi jangan sampai aku ternampak. memang lain jadinya. aku sebenarnya cuba merelakan dengan apa yang dia buat. tapi tak mampu, semua ni disebabkan rasa sayang dekat dia yang sangat kuatlah kan. selain tu adalah kerana ini lah hubungan yang terbaik sepanjang perkenalan aku dengan setiap perempuan hinggalah aku bertemu dengan dia dekat laman FACEBOOK.! Allah SWT menjadi saksi, facebook mark zuckkerberg jadi surat perjanjian kami untuk membolehkan kami bersama sentiasa. sebelum aku couple dengan dia ni, dia ni jenis yang mudah untuk berkenalan dengan lelaki. yelah setiap kali orang minta no fon, dia bagi dengan jayanyaaa! urhh. lemah sungguh aku melihatnya. hingga sekarang orang kacau dia, yelah effect daripada dia beri no fon dia tu lah sampai sekarang orang nak dia, tambah pula sekarang dia makin top, makin hot. so ramailah yang mendampingi dia. its oke lah, aku tak tahu nak cakap macam mana tentang tu so tahan jelahh. :') setakat ni, sampai sini jelah post aku tuk kisah luahan hati aku mengenai dia. aku harap dia faham. yang lepas tu jangan di kembalikan, yang dihadapan harus diteruskan. saya sayang awak sangat2. dan berharap awak akan menjadi yang terbaik untuk saya serta berharap awak jadi yang sah untuk saya. majulah kita demi masa depan yang ingin kita bina. love you manja. :)

Thursday, 4 July 2013

04/07/2013 10:58 AM

Tahniah kepada sweety aku yang kenit. Sebab telah lulus ujian memandu. Bukan mudah untuk lulus,macam2 perasaan ada. Tapi dia dapat atasinya juga setelah gagal semasa di awal pemanduan dan lulus di ujian yang kali kedua. ;) lepas ni boleh lah bawa sayang. :p hehe. Tapi itu semua tidak mungkin akan berlaku.

Wednesday, 3 July 2013

03/07/2013 6:57 PM

Mulut kata benci, hati pula kata sayang. Benci tapi sayang. Macam mana tu?

Sunday, 30 June 2013

30/06/2013 9:10 AM

Kenapa lah dengan dy dari malam tadi. Nak kata badmood sebab jdt kalah, tak kan lah kut. Dy ni mesti ada sebab lain ni. Ntah lah nadya, aku nak tahu apa masalahnya pun susah kalau kau asyik pendam. Memang srius susah kalau macam ni. Aku tak kan oke selagi kau tak nak cakap apa punca kau jadi macam ni. Skurang2nya beritahu lah kenapa kau macam ni,kalau punca daripada aku. Aku akan tetap terima alasan tu dengan seadanya. Tapi kalau kau diam,aku ni ibarat bf yang tak ada guna untuk perempuan macam kau. Dan aku rasa kau patut cari laki yang lebih perfect daripada aku. Sebab aku ni bodoh,tade otak,ego,kuat jeles,tambah pulak aku tak handsome dan lain2. Aku harap kau fikir2kan lah nak cakap atau tak setiap masalah tu. Aku hanya memberi senyuman palsu .. :))

Friday, 28 June 2013

28/06/2013 5:19 PM

Sepetang bersama dy. Hehe. Hemm. Aku kan sebenarnya beli kuota internet ni sebagai persediaan jee. Bukan tuk online sangat pun. Pada aku online sekarang dah bosan sikit aw. Tade ape nak buat dah. Melainkan kalau dy ada online. Baru lah aku aktif sikit,tu pun sikit jelah. Tu perkara pertama,yang kedua pula ialah saja je nak stalker dy mana lah tahu dy online senyap2 kan. Tapi aku tak kisah sangatlah sebab dy bukan macam dulu lagi. Sekarang dy dah dengar cakap aku. Baguslah. Semuanya aku dah setting baik lah. Costum notification aku set kan untuk dy. Nanti kalau dy ada post pape,aku dapat laporan yang dy post tu post ni. Baik facebook,twitter nak pun sekarang instagram. Tapi tak tahu pula kalau dy ada laman sosial yang lain. Tapi tape dy dah dengar cakap aku. Alhamdulillah. Aku sayang dy sebab dy dengar kata lah. Tu antaranya lah. Tapi walaupun dy tanak dengar kata,aku tetap sayang juga. Hee. ;)

28/06/2014 2:48 PM

Malam yang sunyi. Sememangnya malam itu sangat sunyi. Ini kerana semua manusia melakukan sesuatu perkara yang sama seperti mana makhluk lain lakukan,iaitu tidur. Hee. Aku tak boleh nak tidurlah. Terfikir n terkenangkan balik masa zaman sekolah tadika n sekolah rendah. Aku ada member yang terbaik sangat,dy lah yang paling terbaik sekali lah. Dulu masa sekolah tadika, lepas je balik sekolah. aku datang rumah dy aw. Ajak dy main mainan. Maklumlah dulu rumah dy banyak mainan,biasa mainan pokemon. Lepas balik je lepak dengan dy bawah pokok rambutan rumah dy. Memang best giler lah. Siap main korek2 pasir, buat jalan kecik untuk mainan kereta tamia. Haa ingat lagi. Dulu kereta tu lah yang paling top. Memang gila2 lah kalau nak dapatkan. Tapi untung aku sebab ada dy. Dy ada kereta tamia lebih,so dy bagi aku main dy ajak main. Tapi masalah kereta yang dy bagi tu tak boleh gerak. Enjin kecik dalam tu dah tade. So aku kesah ape kan,yg penting roda ada so aku buat main tolak2 jelah. Haha. Main bawah pokok, redup pula tu. Memang saat paling manis dalam hidup aku lah. Ada satu hari tu aku main mainan dekat pasir,aku siap gali lubang pula tu. Yela kan nak buat laluan mainan tu kan. Bapak aku balik je dari keje,dy ngaruk. Dy panggil aku p dekat belakang rumah dy amik cangkul suh aku main longkang dekat belakang tu daripada aku main pasir. And yang aku taley lupa time tu jelah, bapak aku menangis sebab aku macam ni. :') yelah kan terlalu nakal kan. Aku takut sangat2. Hmm. Pape pun ni antara yang terbaik lah. Bila masuk je sekolah rendah dari darjah 1 sampai 6, setiap tahun aku akan main mercun dengan dy. Haha. Buat mercun sendiri, amek kau pertama kali mercun aku menjadi. Mana taknya, aku campurkan bahan macam petrol,minyak tanah,sabun lagi tah ape tah. Air tu terus jadi kelabu. Haha. Isi dalam botol minyak yang besar,lepas tu surat khabar letak dekat bibir botol tu. Habis je buat sume tu,aku try bakar. Bakar api tak jalan, tiup2 sampai habis baru api tu besar. Lepas tu tiba2 je meletop. Asap banyak gila n nasib muka tak hitam. Haha. Tapi bila masuk je sekolah menengah segalanya berubah hari demi hari,sedikit demi sedikit. Dy dah dapat member yang dapat merubah diri dy lebih kepada style n dressup. Dy dah kurang layan aku msa tu sebab asyik keluar dengan member dy jee. Tapi kalau p sekolah kadang2 sendiri. N sekarang dy dah jarang lepak dengan aku. Maklumlah member dah ramai. So aku selalu sendiri. Fikir2 macam2. Pape pun aku happy sebab ada kawan macam kau. Semua kenangan aku dengan kau,tak kan pernah aku lupa.

Thursday, 27 June 2013

27/06/2013 7:42 PM

Dunia aku sunyi dan sepi tanpa dy. Time dy ada, aku mengeluh n macam2. Bila dy tade aku rasa menyesal sebab rasa macam tu dekat dy. Rumah ni sunyi tanpa dy. Sekurang-kurangnya ada dy tuk marah adik-adik yang nakal-nakal. Senyap je rumah bila dy tade. Aku rasa tak semangat. Nak nangis je rasa. Betapa pentingnya dy pada aku. Nadi kepada family aku. Macam mana kalau dy sakit, macam mana kalau dy tak macam biasa, macam mana kalau dy tiada lagi. Allah je yang tahu semua ni. :'(

Tuesday, 25 June 2013

25/06/2013 10:9 PM

Hemm.. aku kalau boleh lah kan. Aku tak nak bagi gf aku keluar sana sini n aku nak dy duduk rumah jee. Yelah kalau dy keluar perasaan aku jadi tak menentu. Tapi apa boleh buatkan.? Relakan jelah. Lagi pun dy ni perempuan jenis branded punya kan,bf kampung macam aku. So aku fikir biarlah dy nak buat apa pun dekat luar sana tu yang penting dy tak lupa aku walaupun aku ni tak pernah beri apa2 pada dy melainkan perasaan kasih sayang jee. So apa dy nak buat,tu hak dy n tu bukan masalah aku. Senyum okee. ^______^

nadya kamidan

can you be my girlfriend,sweety,partner,pa,wife.? :3 pleasee..

25/06/2013 2:25 AM

jam menunjukkan 2:03 AM. aku masih lagi dibuai angan2 yang tak pasti. mata pedih disebabkan oleh kesan jerbu yang sudah kembali. rasanya baru je petang tadi IPU menurun. time malam pula dy meningkat balik? pedih mata aku nih. tape lah itu semua takkan menjejaskan kelas aku yang akan bermula jam 7 setengah pagi jap lagi. bape jam je aku dapat tidur. ni pun tak dapat nak tidur sebab memikirkan kenapa dengan si nadya. rasanya dy oke je semalam. masuk hari ni dy tak oke lah pula. start dari jam 1 tadi kut. time dy baru balik dari latihan driving. hari khamis ni 27/06/2013 dy dah jumpe jpj. kesian manja aku ni. masih belum bersedia lagi dah tiba masa untuk ujian sebenar. pape pun aku sentiasa support dy dari belakang. hehe. jangan risau sayang dibelakang. ;) nanti dah ada lesen,boleh lah bawa sayang jalan2. hehe. tapi semua angan2 tu berubah bila start malam. kenapa dy tiba2 slow je? :( aku ada buat salah ke? tegurlah. macam mana aku nak betulkan kalau aku pun tak tahu yang aku dah buat salah. :( maaf ea manja. sayang tak berniat pape pun. baru je nak happy kan manja. tapi tiba2 macam ni pula. :( tape lah dy dah pun tidur. aku harap esok pagi dy oke seperti biasa tak nak tengok dy sedih. aku susah hati. dy adalah sebahagian dalam hidup aku sekarang. pape pun kalau awak baca cerita yang saya update ni,semuanya adalah perasaan risau,sayang,rindu,cinta,kasih pada awak nadya. berbaki 8 tahun je lagi. insyaallah saya akan berusaha dengan lebih gigih tuk capai kejayaan saya serta hasrat yang kita rancang. i l o v e y o u s o m u c h ! ! n a d y a .. <3

24/06/2013 11:52 PM

aku ke orang dalam hidup dy masa akan datang nanti? :) ntah lah. kata orang kalau ada jodoh, bersama lah. kalau tak, bukan rezeki lah tuu. tapi aku dah berharap. macam mana dengan dy? dy sama ke berharap macam aku? aku rasa tak kut. tengok gaya dy relax n cool jee. oke lah tu maknanya. :) kata orang jangan bergantung harap, tapi aku dah bergantung harap. so macam mana ni? tanya lah dy nanti. :)

Monday, 24 June 2013

24/06/2013 11:45 PM

aku tak tahu macam mana nak buat dy yakin. :') maybe aku belum ada kelayakan kut.. tak apa lah nadya. kalau awak kata ya,saya ikut ya. kalau tak,saya ikut tak. :) maybe kalau ikut cara awak kita akan oke kan. saya ni tade pendirian. so awak jelah tempat saya follow. thanks lah ye. :)

Sunday, 23 June 2013

Percintaan antara budak kampung dengan budak town

Kami mengenali antara satu sama lain bermula di facebOOk. Masa tu aku sawit lagi,langsung tak tahu sangat dengan facebook (fb). Yg tahu,chat,update gambar dengan status. Tu aje. Tapi dari situ lah bermulanya kisah suka duka budak kampung dengan budak town. ;)

23/06/2013 5:53 AM

Jam menunjukkan 5.20 AM. Aku masih belum lagi tidur. -,- terjaga dari jam 1.03 AM tadi. Kenapa susah sangat nak tidur ni.. Dari tadi asyik belek gambar nadya jee. Apa yang aku dapati ialah. Dy dengan aku lain. Aku rasa antara kami jauh beza dari sudut kehidupan serta ciri cuma hati je yang sama. ;) apa yang dapat aku nyatakan disini ialah bila aku tengok gambar dy. Dy ni seorang yg sentiasa maju dan ikut arus perdana. Maksud aku dy sentiasa mengekalkan ciri moden yang sentiasa mencari atau mencuba sesuatu yg baru. Jadi,perbezaan aku dengan dy skarang adalah dy lebih kehadapan berbanding aku yg seperti zaman kuno nihh. -,- ..
Aku bukan nak ikut cara dy,tapi aku tengok je apa yg dy buat. Ye memang dy wanita atau perempuan moden zaman skarang. Sentiasa follow perkembangan dunia fasion,dress up atau lain2 lagi.
So tu cara dy lah. Aku tak boleh nak follow.
Mmg tak kan follow lah. Dy ada segalanya apa yg dy nak. Aku hanya mampu melihat apa yg dy miliki. Status dy dengan aku maybe jauh bezanya. Memang ketara pun. -,- tapi aku harap tu tak mematahkan semangat aku tuk jadikan dy teman hidup aku lah. Tapi dy dah plan,andai kata aku gagal meraih sebarang kejayaan sepanjang pengajian atau sepanjang aku belajar ni. Hubungan ni akan berakhir. Aku dah cuba sedaya upaya. Tapi kalau tak dapat capai juga.. Tape lah. Its oke kalau macam tu. Maybe aku tada rezeki bab tu kan. Akan datang lagi kita tak tahu macam mana lagi kan. Tapi apa yg aku harap ialah dy sebahagian dpd hidup aku. Tapi aku ni tak perfect n tak sebagus n tak sepandai lelaki lain. Aku cuma golongan bawahan dan tak lebih dpd sederhana. :D pape pun kita tengok 8 tahun akan datang nanti. Baki 8 tahun je lagi ni. Dapat ke aku capai matlamat tu??

Thursday, 18 April 2013

berlaku 350 tahun sekali~

http://beritabest.blogspot.com/2013/04/suhanaallah-gambaran-bulan-paling-dekat.html

Monday, 8 April 2013

8/4/2013

05.06 pm_
Perlukah aku Percaya atau tidak.? Sgalanya moden. Sgalanya brubah. Biar aku sendiri yg faham disebalik semua ni. :) kenapa macam tu.

Friday, 29 March 2013

Kau dan aku

Gembira dpat mengenali awak nadia. :D thanks for all. Saya akan sentiasa merindui awak dan akan sentiasa mengingati saat kita bahagia. Cubit awak, tumbukan awak, manje awak, mata awak, pandangan awak, cara berjalan dan semua ciri2 awak yang membuatkan saya sayang awak. Rindu awak sangat2 andai kita tidak dapat bersama lagi. :')

Wednesday, 27 March 2013

27/3/13_maghrib

7.20 pm_
Kalau nak di ceritakan pasal jealoussss. Aku pun ade jealous. :D cuba nyatakan jenis lelaki yang tak jealous bila gf dia melayan lelaki lain. Firstly orang giler, aku ni giler ke? Eh tak, sebab tu aku jealous. :p secondly laki yang kongsi gf. Wow! Dangerous lelaki macam nih. Tapi ade ke laki macam nih? Jangan cakap tade. Tapi aku? Eh tak, sebab tu aku jealous. :p ketiga laki yang tak kesah. Tapi aku? Aku tak macam tu, sebab tu aku jealous. :p
Situasi aku. Dia kawan aku, aku pun kawan dia. So kitorang memang kawan. Ramai perempuan lain lagi yang boleh kau layan. Yee aku faham kau peramah semua perempuan kau layan. So kau hot kan. Tapi kau tahu tak? disebabkan orang lain relay seseorang tu boleh rosak. :D lelaki ni bukan macam perempuan, perempuan sentiasa bersangka baik pada bf dia. Tapi ade kau fikir pasal laki lain? Lelaki ni mudah bersangka buruk. Klau kau dah melayan gf laki tu, kau tak terfikir ke yang laki tu fikir gf dia curang? Tak pun laki tu fikir kau mesra dengan gf dia. Lelaki ni sensetif. Kalau lah gf kau layan laki lain, tak pun laki lain layan gf kau. KAu fikir apa? Mesti kau fikir bukan2. Tak payah lah nak fikir lain. Aku benci. Serious. Kalau perempuan pun melayan, memang ngam leww.

27/3/2013

26.3.13_
12 pm_
Hari gilang gemilang buat akuu! Yeazzaaa! Dapat date dengan nad! Lama tak date woo.. Rindu gilerr.. :'( sedih ni pun adenyee. Puas berjalan, mulut dia ya Allah, slalu buat aku ketawa dan tersenyumm.. Hee. :p dia lah adik aku, dia lah best friend aku, dia lah girlfriend aku, dia lah geng sekepala aku, dan dia lah wife aku. Ehh? -,= tunggu sah. Ikat kontrak 9 tahun jew lagi. Tunggu yee sayang. HUhu. :p insyaAllah dengan izin Allah SWT segalanya berjalan dengan lancar. Aminn.. :')

Monday, 25 March 2013

25/3/13 ohh kawan yang aku kenal

01.48 pm_
Kenapa dia macam ni? Selalu kalau minta tolong, boleh aje. Tapi sekarang? Tak mengapalah kawan. Maybe kita sekarang guna konsep sape cepat dia dapat. Maksudnya faham lah ye. Dah, sambung buat pbs_

#Bukan tuk awak ye Nadya

25/3/13

12.45 pm_
Bangun pagi 7 stgah, dia dah text mcj. Layan sampai 12 tengah hari. Lepas tu ada kerja jap nak basuh motor. Dah lah tak tolong ayah, aku bukan apa. Bukan tanak tolong, tapi kerja pbs tak siap lagi. tu yang tak dapat nak tolong ayah. Bukan sengaja pun. Kepala serabut sangat! Macam2 benda nak kena buat. Dah lah pbs p.a tak habis buat, minggu depan naik skolah na kena hantar. Banyak nya perkara.! Tambah pulak minggu ni ada kerja kwin dekat rumah. Errr! Mesti banyak tangguh. Hari cuti ni pula ayah ajak tolong buat rumah, dah lah pagi sampai pukul 12 lepas tu sambung pukul 2 sampai pukul 7. Badan dah penat, malam mesti tertidur juga Dah telupa na buat pbs. Dugaan selalu macam ni ke? Tak pun ni first time aku laluinya, sebab semenjak masuk fom 6 ni aku rasa dah tade masa nak main2 nak buat kerja lain melainkan fokus study dan buat kerja yang diamanahkan. Tapi aku rasa serabut kepala, setiap petang pula pukul 4 dah kena turun padang. Bila aku cakap petang ni tak dapat datang sebab kena p skolah, bapak aku dah jeling and macam tak suka. Kalau macam tu baik aku kerja jelah, tayah sekolah atau sambung belajar tapi tolong bapak aku buat rumah. Eh tertekan leww.!

Sunday, 24 March 2013

Thursday, 21 March 2013

21/03/2013 result stpm

4.23 pm_
:'( berjalan pulang dengan perasaan yang gelisah dan tak senang.. sekolah. Berjam2 lamanya menunggu keputusan, seorang demi seorang telah mencatatkan keputusan yang terbaik. Tetapi aku orang yang lewat menerima keputusan.. Try send guna fon cikgu maria, tak menemui apa2 jawapan hinggalah aku balik dengan perasaan yang gelisah sekali lagi. Sesampainya aku dirumah, Aku terus capai fon dan mencuba sekali lagi.. Tak sampai beberapa minit, text smpai.. Jawapan yang aku nantikan itu sangat menghampakan aku! Kenapaaa.. :'( result aku.. Ya Allah, aku terima segala dugaan Mu dan baru aku sedar betapa sukarnya untuk aku menemui sesuatu kejayaan.. Aku tak akan pernah menyesal untuk ini dan aku janji dengan diri, aku akan buat yang terbaik.. :'( aku buktikan!

Wednesday, 20 March 2013

20/03/2013 malam

8.28 pm_
Weyyhhh! Kenapa dengan aku ni?! Bila nak berubah?! Kenapa aku tak berhijrah daripada yang dulu kepada yang lebih baikk..! Masa dah time, semua bergerak pantas. I hope yg terbaikk.. T_T

20/03/2013 ptg

4.02 pm_
Petang yang indah.. Dapat lepak dekat rumah. Nasib baek koko tade hari ni. Ah bola pun aku malas nak turun training.! Ni jelah peluang yang aku ade supaya dapat santai untuk sementara. Kejap lagi dah kena buat pbs, ahh perah otak lagi. Pbs ni mudah je sebenarnya kalau kita ikut procedure. Tapi tu lah, ntah.
Bila baring macam ni teringat pulak kisah lalu, haiy duniaaa.. Kisah dimana aku mengenali seseorang yang bernama ******#. Haha. Ex aku lah, aku mana ade ex lain. Aku cuma mengaku dia je ex aku walaupun ade sebenarnya. Dia orang yang pertama aku bersama and aku pun orang yang pertama dia bersama,kiranya same2 first time lahh. Yelah kami bersama tak lah lamaa.. Sekejap je atas sebab faktor tertentu. Walau macam mana pun, kami tak pernah bermusuh dan hanya berkawan sehingga kini. Walau macam mana pun, nadya tahu yang dia tu kawan aku. Nadya tak lah risau sebab kawan. Aku dengan nadya ni pun baru lagi, setahun jagung kann. Baru setahun setengah. Berbalik dengan cerita ex aku tuhh. Aku tak sangka pula bila aku masuk fom 6 jumpa dia lagi. Ingatkan dia sambung tempat lain. Emm maybe dia guna jalan mudah tapi sukar. Maksudnya mudah sebab tak perlu ambil diploma, terus ijazah. Tapi yang sukarnya kena sentiasa alert dengan subjek. Lagi pun aku masuk fom 6 ni bukan sebab nak jumpa gf ke ape ke. Tujuan aku sama macam tadi, nak cari jalan mudah tapi sukar. So kena kerja keraslah kann. Emm ex aku ni dia seorang yang sangat sporting, maksud aku bukan sporting kearah negatif. Tapi dia ni sporting kearah positif. Dia sentiasa rapat dengan kawan2,baik perempuan mahu pun lelaki. Lagi pun tengok gaya dia sepanjang aku kenali diri dia ni, dia seorang yang nak lakukan apa saje. Orang kata pun macam laki. Haha. Sorry. Dia macam mana ea nak jelaskan. Alaa aku tahu tapi tak tahu nak translate dalam ayat. Orang cakap pun dia sentiasa aktiflah,sentiasa disebut2 dalam kalangan guru-guru. Yelah belajar bagus, terlibat sukan pun ada. Aku dah mengantuk lah. Tidur jap lah, naty sambung blogger..

20/03/2013

3.44 am_
Em tibe2 je terjaga pasal dia.. Terus taip dekat blog. Nadya kamidan ni, seorang yang comey. Tapi tak extreme. Dia kalau depan aku kan, dia slow je. Tak akan banyak cakap ataupun mati kutu tak tahu nak buat ape. Tapi kalau ade geng satu kelas dia, hidup terus dia. Kmain segOr lagik,aje pening pale tgok. Dah lama tengokk je perangai dia. Macam2 lah dia ni. Ape yang menarik sepanjang bersama dia kan, dia ni jenis suka pendam, dalam diam je dah brangin. Dia bukan orang yang cepat mengalah dalam mendapatkan apa yang dia nak, terutama kalau dalam kelas subjek yang dia nak kuasai tak capai matlamat dia, dia akan terus berusaha walaupun ramai pesaing. Haa lagi, dia memang suka kalau makan kek. Tapi tengok jenis kek kut, kalau mahal tu lagi dia branded punya orang. Coklat pun favourite dia, tapi sepanjang relay ni aku lebih suka bagi dia toblerone tak pun yang cikai coklat 10sen tu. Beli singgit biar dia melantak walaupun tekal dia ni lebih kepada west, maaflah sebab aku ni masih solok lagi. Haha. Muke dia aku tak kisah walaupun dia cakap tak cantik tapi sebenarnya yee, aku tetap terima seadanya. Ehh. Banyak betul dia melabur dekat aku, aku tak suka lahh. Bukan tak nak terima atau sombong ke ape.. Tapi jenis aku ni tak suka nak meminta, biarlah aku tengok ape orang tu ade daripada aku meminta. Kitorang kadang2 fight pun sebab ni lah, masing2 tak nak mengalahkan. Akhirnya aku mengalah jugak, dia ni stubborn. Menyirap. =P walau macam mana pun perangai dia. Nakal, degil, mnyirap. Selagi aku hidup ni, aku akan tetap terima dia seadanya. Sebab aku dah terikat dengan dia punya cara kehidupan. =D apa2hal kalau ada masalah mesti aku cerita dekat dia dulu walaupun dia tak boleh nak buat pape. Manusia Adam ni di jadikan adalah untuk melindungi Hawa. so macam2 benda aku buat bagi lindungi dia walaupun perkara tu orang just kacau2 dia. Dah lah. Banyak lagi sebenarnya. Tapi dah mengantuk lahh. Giler ape nak cerita detail dia, kopak aku. Haiy..
4.10 am_

Monday, 18 March 2013

18/03/2013

11.52 pm_
Em kenapa malam ni. Sedihnyaa. :( ya Allah jauhkanlah dari perkara yang menjauhkan kami..

18/03/2013

11.52 pm_
Em kenapa malam ni. Sedihnyaa. :( ya Allah jauhkanlah dari perkara yang menjauhkan kami..

Sunday, 17 March 2013

17/03/2013_pagi

8.57 am_
Good morning.. Hemm letih nya badan bila ayah dah kejut suruh tolong dia buat rumah. =,- .. Penat yang teramat sangat, dah lah semalam kaki kena taji dengan besi. Ohh duniaa.. T_T
Kenapa pagi2 ni aku rasa lain.. Em lepas ni tak tahu lah apa akan jadi dengan relay. Maklumlah couple satu skolah, bila dah habis skolah mesti jauh terpisah. Kitorang mesti akan break jugaa. Aku bukan harap perkara ni berlaku, tapi tengok daripada cara dia itu menunjukkan yang aku dengan dia tak lama. Dia budak hot, sebut dekat laman sosial semua kenal so ramailah laki2 cucuk cuba rapat dengan dia. Tu baru dekat internet, tapi kalau dah sambung belajar? Memang tipu lah kalau dia cakap dia tade ramai kawan laki dekat u atau mana2 tmpat dia belajar nanti. Aku bercakap berdasarkan pengalaman dan bukan men sebut jee. Tapi ape yang aku harap ialah supaya dia tak macam tu..

17/03/2013

12.15 am_
Aku rasa aku dah tak perlu ucapkan apa-apa kata janji. Yelah aku dah tanak halang kemahuan dia. Aku tanak jadi seorang yang mengongkong dia. Setiap kali aku cakap janji jangan nakal ea, dia mesti senyap jap. Seolah2 dia rasa bersalah kalau dia buat atau pun tengah 50-50.. So dari situ aku rasa tak perlu lah nak cakap janji lagi dengan dia, aku tahu seseorang tu memerlukan kebebasan untuk menyatakan pendapat atau pun memilih cara hidup sendiri. Lagi pun kalau nak disoal tentang jodoh ni, dia ada hak nak tinggalkan aku atau nak buat apa saje dekat belakang aku sebab belum terikat dengan apa2 tali hubungan yang sah. So aku cuba faham situasi walaupun sebenarnya susah hati aku nak terima. Kita tengok je apa yang akan berlaku lepas ni. InsyaAllah segala apa yang aku harapkan termakbul dan jadi satu impian buat aku. :)

Saturday, 16 March 2013

16/03/2013

7.08 pm_
Risaunya dia pada aku. Yla kan mana tak nya, kaki aku tertusuk besi karat. Dah lah trkoyak, aku tak perasan besi tu dkat bawah. Aku mengundur terus merobek buku lali aku. Soo mleleh lew darah. Dia seboleh2 risau sangat, aku oke jee. Just na mengadu je, maklumlah nak manjee. :P tapi ternyata yang dia ambil berat pasal aku. :) takde perempuan lain yang dapat aku sama kan macam dia. Thanks sayang. :) sayang awak sangat2. :)

Friday, 15 March 2013

15/03/2013

Trase diri ni cm smpah! :D thanks awak sbb buat saya macam ni, saya akan abadikan kenangan ni untuk kita. Perkara manis untuk hari ni. :D diharap akan datang.. Ntah lah awak. Saya rasa macam tugu negara yang tegak di hadapan awak tadi 6.26 petang, jumaat, 15.3.13.. :D saa teruja dengan perkara ni. :D thanks saayang. :D

Monday, 11 March 2013

Please, hanya tuk saya ye

I love you, do you agree?? =D lama menanti wanita seindah ini, pandai amik hati, ikut ap yg aku suruh. =D ap yg saya nak daripada 1000 perkara yg saya rancang cuma satu je yg utama, jadi lah milik saya tuk slamanya. =D

Wednesday, 6 March 2013

Instagram

Tuesday, 5 March 2013

Hehe.

Kadang2 bila dengan awak ni nadya, sentiasa buatkn sy tgelak tau. =P huhu. sy ta pernah jemu dengan Awak. Tapi sy mkin tahu setiap pergerakan awak, cara bjalan, pndangan dari jauh. Semua sy dah dapat tahu. =D nak2 kalau dgar suara awak. Huhu. Indahkan dunia hbungan ni. Kalau kite betul2 jaga, hayati.. =D

Monday, 4 March 2013

Harapann..

Aku harap kau setia dengan aku jee. And ikhlas dengan aku, boleh kann sayang? :D

Sunday, 3 March 2013

Baguslah..

Haa. Baguslah klau dia dah ada teman baru dekat tmpat tusyen dia. Sekurang2 nya aku yg merelakan dia ditemani laki lain. =D dah tak payah susah payah dia nak mcj2 aku time ad klas. =D teman pengganti. ;D
Anje.. Anje nak tahu tak, orang yang paling syg sayang dlm dunia ni kan ialah ibu ayah and family. =D haa lepas tu, anjee.! Huhu. =d and lastly baru lah kewon2.. =P hehe. Syg janji nak jaga anje dgn lebih baik lpas nih. =D tuk relay, sume bley. =D

Oh dunia

Manusia ni tak sama macam yang kite fkirkan..