love

keep this heart with you always as a reminder that i will always love you..

Monday, 30 April 2012

shit

emm.. tahniah lah kan..! haha.. habis tu nak buat macam mana kan.. :)
bukan untuk dia. :) tapi untuk orang paling aku anti.!

Monday, 23 April 2012

hehe. :)

bila lah dapat tunjuk kan dekat dy cinta aku ni ek. ;) hehe.
kadang2 aku boleh tergelak sorang2. ahaha. but this is most important 4me..
kalau dah terikat dengan perjanjian.. aku takan mungkirinya.. kalau dy mungkirinya,
aku ta tahu na ckap ape lah kut.. T_T

berakhir sudah..

pencarian cinta aku dah berakhir.. aku rasa aku dah jumpa sape yg layak dan sape yg ta layak..
tapi dy lebih layak.. :) aku lebih terima dy berbanding orang lain. :) walaupun cinta yg lama
datang bertandang,sekalipun takan pernah aku terima melainkan cinta yg terakhir ni.. :)
penamat bagi musim bunga.. ^_^ tidak berbunga lagi hati ni melainkan hanya padanya.. :)
dan aku rasa beruntung ada dia. coz slalu ambil berat pasal aku. yelah kan. tanya macam2. :)
kalau aku ada yg kurang tu. dy beri aku inspirasi tuk jadi lebih baik. beri aku pedoman tuk
jadi lebih baik. untung sangat lah. ^_^ aku dah kenal perangai dy dah pun. :)
so aku cuba ubah diri aku untuk biasakan dengan diri dy. :) dy lah masa depan aku,dy lah
hidup aku,dy lah hati aku,dy lah sgalanya. ^_^

thanks syg's_ ( n_n)
* to mrs.Na *

Wednesday, 18 April 2012

mesti ta sanggup na baca kan

emm.. tak pernah berjumpa.. tak pernah bersemuka.. :) selama 5 bulan kut.. :) ntah lah tanya syg aku. :)
selama tu lah aku hanya berbual,chat2.. hanya dalam fon dengan internet.. :) kalau tak kerana facebook
mesti aku takan jumpa perempuan sabar macam dia.. :) dia lah satu2 nya orang yg banyak sabar dengan
karenah aku.. :) aku slalu buat dy sakit hati, dy still sabar.. aku slalu buat dy sedih,dy still sabar..
macam2 lah aku buat.. :) tapi dy tetap sabar je dengan aku.. :) aku dah minta maaf tapi aku buat lagi..
but dy tetap sabar dengan sikap aku.. :) syg minta maaf atas salah silap syg.. sy syg awk sgat2.. :)
walau jauh macam mana pun kita.. :) tapi hati kita sbenarnya dekat sangat awk. :) facebook lah jadi saksi segalanya.. :) Allah dah tentukan yg kita hanya akan bertemu dalam facebook sahaja. :) tiada tempat lain lagi yg akan membuatkan kita bertemu melainkan di laman ni.. :) dari situ saya cuba rapat dengan awak. :)
daripada awak ta suka saya, sekarang awak dah suka saya.. :) ini lah perkara paling indah dalam hidup saya. :) walaupun kadang kala perangai saya ni macam budak2.. tapi saya buat semua tu krana saya na
bermesra dengan awak, na buat awak happy, na bermanja2 dgan awak.. :) tapi mesti awak ta sedar
tentang tu kan? :) sebab yg awak nampak hanyalah sifat luaran saya semasa saya buat diri saya macam
budak2.. :) tapi hati saya awak masih belum ketahui.. :) hati saya bermacam2 perasaan ada untuk awak. :)
kadang2 kalau saya salah cakap dekat awak. hati saya mula lah risau, banyak kali fikir macam mana
nak selesaikan masalah ni.. :) tapi saya tengok awak relax je. :) beria2 ke saya ni? :) emm maaf lah wak..
sifat seorang lelaki nak buat teman hidup dy sentiasa ceria kadang kala macam budak2. tapi sbenarnya
dia berfikiran lebih matang. :) tape lah. lama kelamaan awak akan tahu macam mana hati saya, :)
hehe. maybe nampak kelakar sikit kan.. :) tapi memang perkara yang macam ni lah yang saya nak..
bahagian kahwin2 tu saya ta fikir kan sangat.. :-P sebab saya hanya memikirkan yang saya nak hidup
selamanya dengan awak sampai bila2.. :) kalau boleh sampai akhir hayat saya.. :) saya kenal awak
dari sekolah menengah.. tu pun masa hujung tahun.. saya dah na ambil spm dah pun. :) tapi nasib baik
saya sempat kenal dengan orang yang macam awak kan. :) sampailah saya habis spm dan tinggalkan
awak yang masih bersekolah.. :) kita berasingan sekarang. :) jauh dari pandangan mata.. :)
tapi pada hati saya hanya saya nampak awak. :)

emm.. dah lah.. kalau buat luahan hati aku
panjang2 pun bukan nya ada orang baca. ;) tapi aku nak dia yang baca.. :) tu pun kalau dia sanggup
nak baca karangan tentang dia ni.. :) kalau tak sanggup tak ape.. :)
yg penting saya nak awak tahu..

SAYA SYG AWAK SANGAT2..  :)

Monday, 16 April 2012

tolonglah..

saya tak sempurna ke? saya tak cukup ke? cuba awak jelaskan.. saya perlukan awak untuk jelaskan segalanya..

Sunday, 15 April 2012

^_^

emm.. you look so different.. and about your physical, perfect..
emm.. mesti ramai yang skarang ni tengah kejar awak kan.. :) tapi saya relax lagi..
coz saya nak tengok sama ada awak akan setia dengan saya atau awak akan
berpaling pada mreka yang hanya melihat awak dari segi paras rupa.. :)
dulu saya usya awak, awak ta perfect macam ni.. yelah kan. nampak macam budak lagi,
orang yang tengok pun akan cakap. ''ah budak lagi, slebet..''. tapi bila awak dah berubah
when you change your style and your physical. secara ta sngaja dyorang akan pandang
awak balik.. time ni lah dyorang akan usya awak.. :) andai kata orang yang cuba rapat dgan awak tu
hnsem,smart,ad hrta,boleh bwa awk kemana sja awk nak,beri awak macam2..
 andai kata orang yang macam tu akan mengejar dan berusaha untuk dapatkan awak..
agak awak, awak akan terima dia atau saya yang bersama dengan awak sejak awak
ta se perfect skarang..? :)
sejak awak macam budak lagi lah saya tetap na bersama awak.. :)
dan sekarang awak makin matang dari pelbagai segi.. :)
jangan mengharapkan matang dari segi fizikal dan tingkah laku,sbaliknya saya harap
awak akan lebih berfikiran matang dalam memilih teman hidup.. :)

_only yOu that i have NADyA*

Saturday, 14 April 2012

rangkaian hati~

walau macam mana pun kau di mata aku.. tapi mata hati aku tak pernah buta melihat
diri kau dalam pandangan orang ramai yang mengejar kau.. aku tetap percaya pada
kesetiaan hati kau untuk manusia seperti aku.. walaupun kisah lampau yang telah
tersorok dalam hati kau,namun cuba aku untuk merungkai segala hati kau tentang perkara
lampau yang kadang kala membuatkan aku pasrah dan rebah bagaikan daun
berguguran.. namun kesetiaan yang tidak ada tolok bandingnya untuk kau tetap
aku sematkan dalam mata hati aku..
kau lah yang satu untuk hati aku.. hanya kau yang aku simpan dalam benak hati aku ni..

formspring.me

Ask me questions about you still love me?? http://www.formspring.me/jasonmras

do y0u l0ve me ??

yup.. i love evrything about you..~

Ask me anything

Thursday, 12 April 2012

segan lah kOt~!

nak pinjam motor sedare pun ta dapat.. tu pun kena marah ke?
tension aku lah.. takan lah nak bawak motor aku yang tak lama lagi
humban dalam parit depan umah tuh? memang takan lah kan.. emm..
sebab apa aku tanak bawa? T_T segan seyh lalu depan skolah menengah tuh..
budak2 balik skolah ramai lah kut~! nak tanak. terpaksa lah bawak..~
tahan lah malu aku nih.. emm... sedih kan kehidupan aku.. lagi2 kalau 
lalu depan skolah,dah lah ade gf.. lepas tu dy tengok.. emm..
kalau member2 dia tanya mcty dia segan nak jawab.. tak pun dia mcty
jawab yang aku nih bukan bf dy.. pewhh~! lagi sedih kalau macam tuh.. T_T
kalau cinta yang agung, sseorang temannya itu takan ambil kisah benda sekeliling
melainkan teman hidupnya.. tapi aku harap gf aku tak kisah apa orang nak kata,
asalkan dia dengan aku bahagia. aku harap dia cakap macam nih lah..
aku terima segala ujian hidup bersamanya.. hinggalah tiba masanya tuk aku 
dengan dia bersama selamanya..

please..~

awak sempurna di mata saya.. walaupun saya ni tak cukup sempurna dimata awak..
walaupun ada orang lebih baik daripada awak.. tapi dalam hati saya cuma kata awak yang lebih sempurna.. tapi saya berharap yang awak tak kan lupakan saya..
saya dah rancang semua tuk awak.. tapi saya tak nak segala impian saya semuanya musnah...
maybe betul orang kata jangan berharap sangat kan.. :) tapi saya bukan bergantung harap sangat..
tapi dari diri awak juga.. saya harap awak faham tentang perasaan saya pada awak.. maybe 5 bulan
pendek bagi awak kan.. :) tapi ni lah first time relationship saya kekal sampai hari ni..
saya tak kan rosak kan hubungan nih.. saya akan sentiasa jaga hati awak.. kalau orang lain cakap pun,mesti
dyorang cakap saya ni over sangat.. tapi dyorang tak faham perasaan saya dekat awak..
awak pun kadang2 cakap saya ni kecoh kan.. :) tapi its oke wak.. :) walau bagaimanapun awak..
awak tetap satu dalam hati saya.. :)
i need yOu NADYA.~

_harap2 dia baca lah rintihan hati aku ni. :)

darLing i wish yOu wEre here.~

always love you walau bagaimanapun awak.. ^_^

wow~!

baru ku temuinya..~! :D

love you soo much!

_= emmm.. kenapa seronok semacam jek kau hari nih? ^_^

*haa tu lah pasal, hehe. aku seronok sebab kan perkara tu lah. ^_*

_=haa. sebabkan ape kau nih? aku tak faham.

*yelah kau mana lah faham kan sebab ni kisah aku kan. ^_^

_=haa yelah kau kan. bagus lah tu. aku harap kau always happy. ^_^

#syg NADYA..

its oke..

its oke syg.. :) kalau dah itu rahsia kita.. memang wajib untuk kita dan bukan orang lain untuk mengetahuinya.. :) sy faham perasaan awk.. :) tape2.. yg penting awk cool je ye.. :) jagan jadikan ini satu masalah tuk awk fokus dalam kelas.. :) anggap lah ianya satu perkara positif supaya dapat mendekatkan hbungan antra kita. :)

_i miss you NADYA*

Tuesday, 10 April 2012

emm. T_T

em tu lah. orang slalu cakap. perjalanan hidup panjang lagi kan. kita tak tahu apa di hadapan kita kan.. :)
tapi kita terus laluinya tanpa berktata panjang. :) maybe apa yang awak cakap tu betul kan. :)
kehidupan kita akan berubah. :) pasangan kita bukan ini yang segalanya. :) akan datang lain orang. :)
mesti kecewa giler kan perasaan nih. :) kecewa yang teramat sangat.! sekian lama menjalin hubungan
tiba2 lain pula cerita nih. kalau tahu, lebih baik tak payah jatuh hati.! tapi disebabkan perasaan ni yang datang
secara tiba2. rasa sayang tu dah kekal dalam hati. memang sukar nak buang. boleh lah jugak aku nak cakap
yang dia ni cinta pertama aku. walaupun aku dah kecewa berapa kali tah. lantak dia lah. tapi untuk
yang terkahir kalinya ni. aku harap, rasa kecewa tu hilang. aku harap dia lah penyembuh kekecewaan
tu.. aku berharap sangat2 yang dia dapat jaga hati aku nih. jagalah dengan sebaik2 nya syg. :)
sebab ni lah untuk yang terakhir. tak kan ade lagi kisah cinta dalam hidup aku melainkan dengan dia. :)
aku sumpah tak kan ada cinta lain lagi.

perjalanan hidup aku

as'salam.. :)
huh.~ panas dah netbook aku nih.~ tangan boleh melecur lah lau letak lama2. haiy jangan men giler.
boleh jadi kanser.~ lagi2 kalau letak dekat paha. pewh.~ teruk kena nanti. jangan buat.
haa.~ masuk bab aku. aku betul2 tak tahu nak cakap macam mana lah. dia buat macam2, aku tetap tersenyum.
its oke cyg. :) aku tanak hbungan ni kucar kacir. walau macam mana pun,setiap perjalanan hidup aku
dengan dia masih panjang. dan pelbagai perkara yang akan aku lalui dengannya. maybe lepas ni lagi
teruk kut.! argghh~!! aku tak nak.! sebab apa teruk.?! maybe banyak perkara yang akan fikir, dengan facebooknya lah. facebook adalah penyebab segalanya,tapi walau macam mana sekalipun dugaan. aku tetap kena sabar dan menganggap itu adalah perkara biasa.. dan sebab aku akan mulakan perjalanan untuk
melanjutkan pelajaran. jauh terpisah darinya. :'( bukan ni yang aku mahukan. tapi disebabkan suatu perkara
tu. aku tetap kena pergi juga. segalanya adalah untuk orang yang aku sayang.
aku nak kan masa depan aku dengan dia terjamin. tak kan lah aku nak bagi anak orag makan pasir,lumut?
aku nak kehidupan dia bahagia dengan aku. walaupun jauh di mata. tapi dia tetap dekat dengan hati aku.
bukan dekat lagi. memang always ada dalam hati aku. aku nak dia happy,bahagia,senang n evrything lah
yang terbaek tuk sayang aku nih. ^_^
emm.. walaupun dugaan yang teruk datang untuk meleraikan kami. kami tetap satu. bukan itu
yang aku pinta. tapi adalah kebahagiaan bersama dengan orang yang aku sayang.
walaupun hati aku ni slalu rasa curiga tentang dia. tapi aku tetap percaya cinta dia.. aku tahu dia ikhlas untuk aku. terima apa adanya aku nih. thanks sangat2.. :) dan bersyukur sangat2 pada Allah sebab telah
memberi aku peluang untuk berkasih bersama orang yang aku sayang.
aku harap sangat2.. i hope sangat2.! kekalkanlah hubungan ni untuk selamanya..
andai kata hayat aku hanya sampai hari ni. aku nak dia tahu yang aku akan always menemani hati dia.. :)
aku always menyayangi dia. <3 saya nak awak tahu yang saya akan sentiasa berada dalam hati awak. :)
abadikan lah saya sebagai perkara yang terindah dalam hidup awak. :) senyumlah selalu walaupun
saya sering buat awak terluka.. :)

*saya sayang awak sangat2 NUR FITRAH NADIA <3*
_umarul asraf ^_^

tolong lah~

maybe saya tak tahu awak buat apa kan. yelah. mana lah tau awak dah padam
chat awak dalam inbox tuh time saya nak check. :)
but its oke cyg.. :) saya tetap sayang awak.. :) <3

tercipta untuk ku

as'salam
hemm.. dah lama tak update blog aku nih.. makin menarik perjalanan hidup aku nih. :)
macam2 yg aku lalui bersama. haha. nmpak mcm aku dduk serumah kan.. :)
tapi tidak. tak pernah jumpe, tak pernah bertemu, tak pernah selisih, tak pernah terserempak..
n macam2 lah yg tak pernah.. tapi kan,walaupun aku dengan dia nih kan tak pernah sume tuh.
tapi hati kitorang tetap satu, pasal apa? haha. sebab kitorang saling memahami. :)
masing2 berkongsi pendapat. :) saling menyayangi..~ cinta mecintai. alaa macam2 lah yg sweet.. :)
yg penting sikap sabar untuk bertemu kelak. ^_^ tu yg paling aku nanti2 kan.. :)
orang lain smua jumpe gf dgan bf dyorang. tapi aku dgan dia nih.. ta perlukan semua tu.. :)
walaupun ta pernah bersemuka. tapi kitorang tetap faham antara satu sama lain.. :)
yang penting sikap toleransi tu. haa itu dia..~

seandainya cinta itu adil, maka akan bersamalah dengan pasangan yang kita mahukan itu. :)
jadi keadilan juga memainkan peranan penting dalam sesuatu hubungan.. :)
tak rugi lah aku tolak cinta dia ni.. tak pernah aku jumpa perempuan yang boleh terima aku
dengan seadanya tau. ni jelah satu dalam seribu tau tak. haa.. sayang kalau lepaskan.
dan itu bukan niat aku untuk dia, tapi niat aku untuk dia ialah. ingin bersama selamanya
untuk tempoh yang tiada hadnya. sentiasa bersama. dan takkan terputus hubungan kami nih..
seandainya Allah merestuinya. maka akan terjadilah kisah kami selamanya.. :) <3
seandainya Allah tidak merestuinya, akan ku pohon selama mana kepadaNya untuk bersama insan
yang bergelar wanita ini. (Nur Fitrah Nadia) .. tiada apa yang dapat memisahkan kami melainkan
dugaan yang begitu berat untuk kami tempuhi. namun, kami tetap akan laluinya juga sebab
itu lah janji kami, walau apa pun yang terjadi. kami tetap bersama. saya akan tunggu awak nadia..
segala janji saya, akan saya tepati. ini lah yang terakhir buat hati seorang insan seperti aku..
assalammualaikum.. ^_^v